Formació sanitària especialitzada

Estructura de la Unitat Docent

El Servei de Pneumologia de l’Hospital compta amb una plantilla mèdica de 15 especialistes (14 pneumòlegs i un al·lergòleg), així com personal específic d’infermeria i fisioteràpia. Compta també amb un número de becaris variable (de quatre a sis) que són exresidents dedicats principalment a la investigació durant l’etapa postresidència.

El director del Servei és el Dr. Vicente Plaza Moral. Els tutors són el Dr. Diego Castillo i el Dr. Alfons Torrego. El Servei oferta dues places de residents cada any.

Les àrees on es desenvolupa la major part de l’activitat del Servei són: sala d’hospitalització, consultes externes, Unitat de funció pulmonar, Hospital de Dia, Unitat del son, Unitat de broncoscòpies i intervencionisme, Unitat de rehabilitació respiratòria, Unitat d’asma i Laboratori de pneumologia experimental.

Les diferents rotacions formatives inclouen també activitat assistencial o procediments relacionats amb els temes d’interès dels adjunts responsables de cada rotació (patologia infecciosa, bronquiectàsies, patologia intersticial, càncer de pulmó, pleura, asma, EPOC, vascular, ventilació, neuromuscular, son...).

 

Itinerari formatiu
Veure enllaç

 

Contacte
Ubicació
Secretaria: Bloc A,4º Planta
Consultes externes i proves complementàries: Bloc A, 3º Pis, Moduls 5 i 6
Sala Hospitalització: Bloc C, Planta 2ª
Hospital de dia de Respiratori: Bloc A, Planta 0
Rehabilitació Respiratòria: Bloc A, Planta 3
Contacte

Telèfon: 93 556 59 72
Fax: 93 556 56 01
Correu electrònic: pneumologia@santpau.cat